Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus
15-20

Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus

Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og karbonader

poteter
Poteter
350 g
grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke

Kokte grønnsaker

blomkål
Blomkål
1 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 859 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter og karbonader: Skyl potetene og del dem i to eller fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
  3. Bearnèssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
  5. Vel bekomme!