15-20
Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og karbonader
Poteter
350 g
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke
Kokte grønnsaker
Blomkål
1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 859 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og karbonader: Skyl potetene og del dem i to eller fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
- Bearnèssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
- Vel bekomme!