Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing
15-20

Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing

Saftige kyllingstrimler i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Syltet rødkål

rødkål
Rødkål
300 g
appelsin
Appelsin
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Kyllingstrimler

kyllingstrimler
Kyllingstrimler
300 g

Tilbehør

Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak i rødkålen, kan du ha litt revet ingefær og hel pepper i syltelaken.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødkål: Kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering. 
  3. Kyllingstrimler: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  4. Syltet rødkål, fortsettelse: Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinen og vårløken.
  5. Tilbehør: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten.