15-20
Kyllingstrimler i tortilla med syltet rødkål, appelsin og hvitløksdressing
Saftige kyllingstrimler i varme tortillaer med søt og syrlig rødkål, frisk appelsin og en god dressing er kosemat på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- gluten,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Syltet rødkål
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kyllingstrimler
Kyllingstrimler
300 g
Tilbehør
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 738 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i rødkålen, kan du ha litt revet ingefær og hel pepper i syltelaken.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Syltet rødkål: Kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La rødkålen trekke i laken frem til servering.
- Kyllingstrimler: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- Syltet rødkål, fortsettelse: Kutt skallet av appelsinen, og kutt den i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Hell laken av rødkålen, og vend inn appelsinen og vårløken.
- Tilbehør: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Server hvitløksdressingen til retten.