30-40
Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- hvitvinseddik
- hvetemel
- vann
- sukker
- salt
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Marinert, fritert kylling
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Røkt chilimix
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
½ pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Dippsaus
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Maisstivelse
½ ss
Soyasaus (Soya)
3 ss
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
2 ss
Friske grønnsaker
Agurk
½ stk
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 849 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 106 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Marinert, fritert kylling: Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor skål, og vend inn yoghurten, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og ½ pakke av chilimixen. Del kyllingbitene i mindre stykker og vend dem inn i marinaden.
- Dippsaus: Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en liten kjele og tilsett 3 ss soyasaus, 1½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss sukker og ½ pakke av chilimixen. Kok over lav varme i 4 minutter. Tilsett sesamfrøene. Bland ½ ss maisstivlese med 1 ts kaldt vann. Kok opp sausen og jevn sausen med maisstivelsen.
- Friske grønnsaker: Skrell agurken og rødløken, og skyll pak choyen. Del agurken på langs og skrap ut innmaten med en skje. Kutt agurken i grove biter, og rødløken og pak choyen i strimler. Ha grønnsakene i en skål og vend inn litt salt, sesamfrøene og saften fra halve limen. Kutt resten av limen i båter til servering.
- Marinert, fritert kylling, fortsettelse: Vend sammen ½ dl hvetemel og halve pakken med maisstivelse på en tallerken. Ta opp kyllingbitene fra marinaden og vend dem i melblandingen. Varm opp rikelig med olje i en stekepanne og friter kyllingbitene i omtrent 7 minutter eller til de er gjennomstekte og paneringen er sprø.
- Server den friterte kyllingen med jasminrisen, grønnsakene og dippsausen, og server limebåtene ved siden av. God middag!