Matkasse barn

Lunsjrettene barna vil elske

Matpakke. Alle nordmenn får assosiasjoner når de hører ordet. Enten du foretrekker de to tradisjonelle skivene med brunost, eller om favorittlunsjen er middagsrestene fra dagen før - det viktigste er at du får påfyll midt på dagen, og for barn i vekst er dette helt nødvendig! Vi har samlet noen av våre beste tips til gode og sunne lunsjretter du kan gi til barna.

Les om barnevennlig matkasse

Våre beste tips til lunsj for barn

Lunsj i løpet av dagen er alfa og omega for barn – god og sunn mat skal gi energi til lek og læring, og samtidig skal barna få i seg de næringsstoffene de trenger. Her er Godtleverts beste tips til godt matpakkeinnhold for de minste.

  1. Pizzasnurrer eller fylte horn med barnets favorittfyll! Enkle å lage, perfekte å ha i fryseren for en rask lunsj, og lett å spise for barnehagebarna.
  2. Middagsrester! Lag litt ekstra en kveld barnets favorittmiddag står på menyen. Ha restene i en matboks, og vips – en god, enkel og næringsrik lunsj. Dette kan man jo også varme opp, hvis en varm lunsj frister. Om du trenger å spe på restene, er pastaskruer et godt alternativ!
  3. Frukt og grønt! En lunsj til barnet er ikke komplett uten frukt og grønnsaker. Fyll en egen matboks med oppskårne gulrotstaver, eplebåter og sukkererter – eller hva med en fristende smoothie? Prøv vår oppskrift på bærsmoothie.
Skjær opp frukt og grønt - det gjør det mer appetittlig for barna.
  1. Grove vafler! Vi kjenner alle den tradisjonelle vaffelen - men har du prøvd å lage vafler uten sukker, og toppe dem med for eksempel ost og paprika? Vi kan nesten love at det blir en innertier i matboksen. Vår oppskrift er en slager, bare husk å droppe sukkeret!
  2. Prøv vår oppskrift på matpakkemuffins! Kanskje vårt beste lunsjtips. Barnevennlig, sunt og godt - fyll dem med ost, skinke og mais, eller det du har liggende i kjøleskapet. Dette er en glimrende anledning til å få brukt opp matrester! Oppbevar dem i fryseren, og legg dem i matboksen om morgenen, så har du ferske muffins til lunsj.
Matpakkemuffins er en innertier!

Uansett hva barna dine foretrekker til lunsj, kan vi nesten love at våre lunsjideer og oppskrifter vil gjøre matboksen enda mer fristende, uansett om du har barnehagebarn eller skoleelever. Husk at på godtlevert.no kan du velge mellom 80 nye middager, hver uke. Kanskje du får middagsrester som passer i matboksen også? God lunsj!

Les om barnevennlig matkasse