kjøttboller med fløtepoteter og romanesco
15-20

kjøttboller med fløtepoteter og romanesco

Ingredienser

Allergener

  Basisvarer

  • smør
  • solsikke-/rapsolje

  Poteter

  Fløtepoteter
  500 g
  Revet gouda
  ½ pakke

  Grønnsaker

  Romanesco
  ½–1 stk
  Gulrot
  1 stk
  Smør
  2 ss

  Kjøttboller

  Kjøttboller
  350 g
  Solsikke-/rapsolje
  2 ss

  Tilbehør

  Rørte tyttebær
  1 glass
  Allergeninformasjon

  Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

  Slik gjør du

  Tips fra kokken:

  I dag har du ansvar for romanescoen. Del den i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. (OBS: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak, da vel!) Del resten i små buketter. Romanescoen skal kokes i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når romanescoen er ferdig.

  1. Sett ovnen på 210 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til grønnsakene.
  2. Ha fløtepotetene i en ildfast form. Sett formen i ovnen i 10 minutter, ta formen ut og strø over revet ost. Stek videre til osten er gyllen.
  3. Kutt romanesco i buketter. Skrell stilken og kutt den i biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene 6–8 minutter. Romanescoen skal koke med de 4–5 siste minuttene. Hell av vannet og tilsett smør.
  4. Varm kjøttbollene i en stekepanne med 2 ss olje til de er gjennomvarme.
  5. Server kjøttboller med fløtepoteter, romanesco og tyttebærsyltetøy.
  1. UKENS UTFORSKER: «Romanesco» Har du sett denne fantastiske grønnsaken før? Romanesco er en grønnsak i kålfamilien og er en krysning av blomkål og brokkoli. Er den ikke fin? Ser du at hver liten bukett ligner på den store romanescoen? I geometrien kalles dette for en fraktal. Det betyr at den har samme struktur og mønster uansett størrelse. Men den er ikke bare fascinerende å se på. Den inneholder også vitamin-K. Dette vitaminet hjelper blodet til å koagulere og lage skorpe når du har slått deg og fått skrubbsår på knærne.
  2. TIPS TIL FORELDRE: Ikke gi opp! Barn må få tid til å utvikle smakssansen, og må noen ganger smake på ting opptil 20 ganger for å begynne å like nye matvarer.