Kremet steinsopptortelloni med spinat, sopp og bacon

Kremet steinsopptortelloni

med spinat, sopp og bacon
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Tortelloni er fylt pasta, og ekte kosemat. Steinsoppfyllet er rikt på smak, og den deilige, kremede sausen gjør denne retten til en rask favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Baconterninger
150 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Tortelloni med steinsopp
1 pakke
(Egg, Gluten, Melk, Laktose)
Pastavann
1 dl
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
632 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne og sprø. Ha baconet over på en tallerken.
 Skrell sjalottløken og hvitløken. Kutt løken i tynne skiver, og finhakk hvitløken. Skyll og tørk spinaten. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i to.
Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 2, og stek løken, hvitløken og soppen i 3–4 minutter. Tilsett spinaten og crème fraîchen, og la det hele småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet. Rør litt av pastavannet inn i den kremede sausen hvis du synes den er for tykk. Bland pastaen inn i den kremede sausen.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. Topp retten med baconet før servering.
God middag!